Kuule mua!-Kampanja
Pietamo on yksi Weecos-nettikaupan brändeistä. Jo hyvän aikaa sitten kun meiltä Weecosin brändeiltä kyseltiin kiinnostusta kampanjaan Väestöliiton kanssa, olin heti todella kiinnostut kampanjasta vaikka emme tarkempia yksityiskohtia tienneet. Kampanjan teemana oli seksuaalioikeudet, mikä on hyvin pitkälti sama asia kuin ihmisoikeudet ylipäänsä. Viime kevään aikana tapahtuneissa tapaamisissa, kampanjaan osallistuneiden kesken, saimme paljon faktaa Väestöliiton puolelta mitä seksuaalioikeudet tarkoittavat, ja minkälainen tilanne maailmalla on näiden oikeuksien suhteen. Faktat olivat aika pysäyttäviä, ja tuli vahvasti tunne että näitä asioita tulisi nostaa esiin, ja paljon. Nämä ovat asioita jotka kuitenkin liittyvät jokaiseen ihmiseen tässä maailmassa.
Me brändit suunnittelimme tahoillamme kampanja tuotteen , jonka myyntihinnasta lahjoitetaan vähintään 20 % seksuaalioikeuksia edistävään työhön ja Poikien puhelimelle.
Seksuaalioikeudet käsittävät monta erilaista osaa, joista yksi on oikeus tietoon. Tätä kautta yhdeksi lahjoituksen kohteeksi valikoitui Poikien puhelin. Tässä ajatusta Poikien puhelimesta:
Kaikilla nuorilla on tarve puhua. Kaikilla ei kuitenkaan ole juttukaveria. Kuka kuulee?
#kuulemua-kampanja raivaa tilaa poikien äänille. Yksi pitkäaikaisista kuuntelijoista on Poikien Puhelin, alle 20-vuotiaiden anonyymi isoveli. Poikien Puhelin tarjoaa asiallista tietoa, korjaa väärinkäsityksiä ja puhuu rohkeasti poikia kiinnostavista asioista. Tasavertaiset seksuaalioikeudet ovat läsnä miltei jokaisessa Poikien Puhelimen yhteydenotossa. Nuorien kanssa puhutaan itsensä ja toisten hyväksymisestä, miltä keho näyttää ja miten se toisiin saman ikäisiin verrattuna toimii sekä mitä pojat saavat tehdä ja harrastaa joutumatta kiusatuksi. Poikien Puhelin mikä tärkeintä: moni nuori tuntee tulevansa kuulluksi ja itsensä hyväksi juuri sellaisena kuin on.
Viime vuonna puheluita tuli lähes 47 000. Niistä pystytään vastaamaan vain neljännekseen. Kymmeniä tuhansia ääniä jää siis kuulematta.
Tänä vuonna palvelu oli ensimmäistä kertaa auki heinäkuussa. Yhteydenottojen määrä yllätti tiimin. Loma-aikaan iso osa nuorten kontakteista häviää ja nuori jää yksin oman ahdistuksensa kanssa. Syrjäseuduilla nuorisotalo ei välttämättä ole auki, lähin kaveri löytyy 100 kilometrin päästä ja vanhemmat ovat töissä. Poikien Puhelimen esimiehen Miguel Reyesin mukaan puhelimeen soittaneilla oli tunne, että he ovat yksin, kukaan ei ollut ottamassa koppia.