Pesuohjeet

Tarkistathan kankaan aina ennen pesua. Ravistele kangas ennen pesua, jotta leikatun reunan mahdollinen irtonukka ei jää kankaaseen.

Kankaat, kuten vaatteetkin pestään samanväristen kanssa.

Kankaat pestään ennen ompelua siksi, että mahdollinen irtoväri huuhtoutuu pois ja jotkut värit kiinnittyvät, sekä siksi että puuvillaa ja villaa sisältävät kankaat saattavat kutistua.

Trikoon, joustofroteen ja joustocollegen ensipesu tehdään 60:ssä asteessa. Näin mahdollinen irtoväri huuhtoutuu pois eikä tartu takaisin kankaaseen. Poikkeuksena digiprintit, joiden ensipesukin tehdään 40:ssä asteessa.

Älä pese vaatekankaita pyyhkeiden tai harsojen kanssa! Varsinkin mustapohjaiset kankaat, mitkä muutenkin saavat pintaansa/pintaan nousee herkästi vaaleaa haituvaa, ovat arkoja muun pyykin nukalle/hankaukselle.

Kankaat otetaan pois koneesta heti ohjelman loputtua. Kankaat oiotaan muotoonsa ja ripustetaan kuivumaan kankaan pituussuunnassa (kangas roikkuu pituussuuntaan taitettuna narulla).

Kankaista valmistettujen tuotteiden pesu (kun yllämainittu ensipesu on tehty), nurinpäin käännettynä, max kutistuvuus 5%:

Trikoo, joustocollege ja puuvilla: 30:n asteen pesu nurinpäin käännettynä saman väristen kanssa, ei rumpukuivausta. Oiotaan kosteana muotoonsa. 1:n pisteen silitys nurjalta.

Joustofrotee: 40-60:n asteen pesu. Rumpukuivausta ei suositella, koska joustofrotee silloin kutistuu. Oiotaan kosteana muotoonsa.

Resorit: 60:n asteen pesu kirjopesuaineella. Ei rumpukuivausta.