Meistä

Pietamo on vuonna 2016 perustettu tamperelainen vaatemerkki, ompelimo ja kankaiden erikoismyymälä

Tuotteisiimme kuuluu uniikit vaatteet, asusteet ja korut, ihania printtejä joustokankaissa, yksiväriset trikoot ja resorit sekä ompelutarvikkeet.

Suunnittelemme itse mallistomme vaatteet, korut, pipot ja muut asusteet. Aluksi valmistimme kaikki tuotteemme itse, mutta kysynnän kasvaessa osa tuotteistamme valmistetaan nykyisin alihankintana Tampereen seudulla. Meiltä saat siis taatusti kotimaiset mekot ja muut vaatteet jotka on suomalaisena käsityönä valmistettu. Kankaissa pyrimme suosimaan suomalaista suunnittelua, ja valmistuksessa mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti tuotettuja kankaita.

Haluamme tarjota omaleimaista tyyliä, sekä persoonallisia tuotteita arkeen ja juhlaan. Haluamme toimintamme olevan läpinäkyvää, eettistä, iloista ja rentoa. Tuotteidemme tuotantoerät ovat pieniä, ja kankaita hyllyssä on rajoitettu pienempi määrä. Periaatteisiimme kuuluu mahdollisimman ekologinen tuotanto, haluamme että kaikki hyllyssä oleva tavara löytää ostajan ja hukkaeriä tulee mahdollisimman vähän. Kun ompelemme tuotteita, käytämme mahdollisimman hyvin kaiken ”kangassilpun” mm. asusteisiin, niin että kankaista jää mahdollisimman vähän jätettä. Myös mallistomme tuotteet haluamme pitää sellaisena että ne kestävät aikaa ja ilahduttavat käyttäjäänsä vuodesta toiseen.

Mallistossamme olevat vaatteet on mahdollista saada muokattua asiakkaan toiveiden mukaan pientä korvausta vastaan. Malleissa on mahdollista vaikuttaa mm. hihan ja helman pituuteen, pääntien avaruuteen tai mahdollista muokata mallia muutenkin oman vartalon mukaan. Tai jos vaatteen malli miellyttää, mutta kuosi ei, on mahdollista vaikuttaa myös kankaan valintaan. Myös mallistomme pipot ja tuubihuivit on mahdollista tilata kustomoituna.

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti tuotteistamme ja palveluistamme!

Pietamo Kirsi on valmistunut vaatetusalan artesaaniksi vuonna 2006, ja on ommellut paljon työkseen omalla toiminimellä sekä muiden leivissä erilaisia ompelutöitä. Vapaa-ajallekkin tämä intohimo on aina seurannut. "Rakastan erilaisia persoonallisia leikkauksia ja muotoja, sekä värikkäitä ja kuviollisia kankaita. Graafiset muodot, epäsymmetrisyys ja "epätavalliset" leikkaukset puhuttelevat. Ideat vaatteisiin tulevat mistä milloinkin, välillä joku kangas puhuttelee niin, että siitä on pakko päästä luomaan jotain, tai sitten näen tai visioin jonkun yksityiskohdan vaatteessa, minkä ympärille koko vaate lähtee rakentumaan."

Pietamo perustettiin kahden serkuksen toimesta. Molemmat serkukset jäi äitiyslomalle syksyllä vuonna 2014, ja ajatus uudenlaisesta aluevaltauksesta lähti pikku hiljaa itämään. Ideat kasvoivat toiminnaksi 2016 vuoden alusta, ja pian molempien iso unelma yrittäjyydestä kankaiden ja ompelun parissa pääsi toteutumaan. Nimi Pietamo muotoutui pitkän pyörittelyn jälkeen sukunimistämme.

Heidi jäi pois Pietamon toiminnasta kesällä 2017, ja nykyään Pietamoa pyörittää yksinään Kirsi.

Osa tuotteista ommellaan alihankintana Pirkanmaalla.
Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että tuotteemme on suomessa tehty ja jokainen työvaihe ja tekijä on tiedossamme.

Tervetuloa matkaan kankaiden ja ompelun kiehtovaan ja mukaansa tempaavaan maailmaan!

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme tai etsit esim. työharjoittelupaikkaa ota rohkeasti yhteyttä!