Meistä

Pietamo on vuonna 2016 perustettu tamperelainen vaatemerkki, ompelimo ja kankaiden erikoismyymälä

Tuotteisiimme kuuluu uniikit vaatteet, asusteet ja korut, ihania printtejä joustokankaissa, yksiväriset trikoot ja resorit sekä ompelutarvikkeet.

Suunnittelemme itse mallistomme vaatteet, korut, pipot ja muut asusteet. Aluksi valmistimme kaikki tuotteemme itse, mutta kysynnän kasvaessa osa tuotteistamme valmistetaan nykyisin alihankintana Tampereen seudulla. Meiltä saat siis taatusti kotimaiset mekot ja muut vaatteet jotka on suomalaisena käsityönä valmistettu. Kankaissa pyrimme suosimaan suomalaista suunnittelua, ja valmistuksessa mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti tuotettuja kankaita.

Mallistossamme olevat vaatteet on mahdollista saada muokattua asiakkaan toiveiden mukaan pientä korvausta vastaan. Malleissa on mahdollista vaikuttaa mm. hihan ja helman pituuteen, pääntien avaruuteen tai mahdollista muokata mallia muutenkin oman vartalon mukaan. Tai jos vaatteen malli miellyttää, mutta kuosi ei, on mahdollista vaikuttaa myös kankaan valintaan. Myös mallistomme pipot ja tuubihuivit on mahdollista tilata kustomoituna.

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti tuotteistamme ja palveluistamme!

Pietamo Kirsi on valmistunut vaatetusalan artesaaniksi vuonna 2006, ja on ommellut paljon työkseen omalla toiminimellä sekä muiden leivissä erilaisia ompelutöitä. Vapaa-ajallekkin tämä intohimo on aina seurannut. "Rakastan erilaisia persoonallisia leikkauksia ja muotoja, sekä värikkäitä ja kuviollisia kankaita. Graafiset muodot, epäsymmetrisyys ja "epätavalliset" leikkaukset puhuttelevat. Ideat vaatteisiin tulevat mistä milloinkin, välillä joku kangas puhuttelee niin, että siitä on pakko päästä luomaan jotain, tai sitten näen tai visioin jonkun yksityiskohdan vaatteessa, minkä ympärille koko vaate lähtee rakentumaan."

Heidi on tehnyt pitkän uran päiväkodissa pienten lasten parissa, hän hurahti ompeluun vuosia sitten, ja on itseoppinut, taitava tekijä. Heidi on myös ommellut HepsuS-merkillä pipoja ja muita asusteita jo vuodesta 2013. "Ideat pipoihin ym. asusteisiin syntyvät milloin mistäkin, ja ihan missä vain, useimmiten kuitenkin yön pimeinä tunteina. Kyllästyn nopeasti joten on aina yhtä ihanaa päästä tekemään uusia juttuja, joko uutta mallia tai vanhaa mallia uusilla kuosi yhdistelmillä ja nähdä kuinka tuote muuttuu ihan täysin. Itse en ole alkujaan yhtään pipo ihminen, koska ne eivät ole sopineet minulle, siksi on ehkä outoa, että rakastan niin paljon niiden ompelua. Onneksi monien testailujen jälkeen olen vihdoin onnistunut löytämään myös itselleni sopivia malleja."

Jäimme molemmat serkukset äitiyslomalle syksyllä vuonna 2014, ja ajatus uudenlaisesta aluevaltauksesta lähti pikku hiljaa itämään. Ideat kasvoivat toiminnaksi 2016 vuoden alusta, ja pian molempien iso unelma yrittäjyydestä kankaiden ja ompelun parissa pääsi toteutumaan. Nimi Pietamo muotoutui pitkän pyörittelyn jälkeen sukunimistämme. Haluamme yhdessä kehittää ja toteuttaa kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ideoita. Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että tuotteemme on suomessa tehty ja jokainen työvaihe ja tekijä on tiedossamme.

Tervetuloa matkaamme kankaiden ja ompelun kiehtovaan ja mukaansatempaavaan maailmaan!

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme tai etsit esim. työharjoittelupaikkaa ota rohkeasti yhteyttä!