Pietamon ensiaskeleet

Pietamon tarina sai alkusysäyksensä joulukuussa 2015 meidän Kyllikki-mummumme 85-vuotis juhlissa. Heidi heitti ajatuksen ilmoille että meidän tulisi perustaa yhdessä kangaskauppa. Minä, taipuvaisena innostumaan kaikesta uudesta ja vähänkään toteuttamiskelpoisista ideoista, olin heti mukana juonessa. Pikaisesti Heidi esitteli minulle ajatuksensa ja ideansa, ja sain heti kiinni hänen suunnitelmistaan, ja omat visioni alkoivat elää omaa elämäänsä.

Heti seuraavana päivänä oli pakko palata Heidin kanssa asiaan, ja varmistella suunnitelmia, kaikki tuntui heti niin hyvältä, että samantien alkoi jännittää, voisiko tästä oikeasti tulla jotain.

Olimme molemmat olleet äitiyslomalla syksystä 2014 asti, molemmilla takana paljon työkokemusta erilaisista työpaikoista ja työympäristöistä. Olimme jo aiemmin puhuneet ja pohtineet yhdessä kuinka hienoa olisi toimia yrittäjänä äitiysloman jälkeen, niin että olisi helpompi joustaa lapsiemmekin hoitokuvioissa ja muissa, sekä tietysti toteuttaa omia ideoitaan ja unelmiaan. Molemmilta puuttui vaan selkeä suunnitelma ja visio, mitä tulevaisuudeltaan haluaisi ja miten haluaisi toimia yrittäjänä. Kunnes sitten kaikki palaset loksahtivat paikoilleen.

Pian joulukuisten juhlien jälkeen palaveerasimme ahkerasti, ja teimme liiketoimintasuunnitelmaa ja laskelmia, vierailimme Ensimetrissä ja laitoimme hakemuksia vetämään. Löysimme hienosti yhteisen sävelen, ja saimme kiinni toistemme ajatuksista, ja Pietamo alkoi hahmottua pikku hiljaa.

Maaliskuussa saimme myöteisen rahoituspäätöksen, ja kaikki alkoi viimein konkretisoitua. Pietamosta tulisi totta!

Koko kevään ja kesän teimme ahkerasti töitä Pietamon eteen. Pientä päänvaivaa aiheutti tuleva pääkallopaikka. Mietimme molemmat päämme puhki mikä olisi hyvä sijainti ja paikka juuri meille, kävimme katsomassa erilaisia tiloja ja etsimme sopivaa. Monien ajatusten ja mutkien kautta kesäkuussa eteemme tuli Messukylän tila Heidin isän kautta. Kävimme katsomassa tilaa, ja päätimme samantien tämä se olisi. Remontoitu tila olisi juuri loistava meille, liiketila, ompelimo, ”hengähdysalueet” ja sosiaalitilat juuri niinkun me tarvitsemme. Messukylään on helppo tulla eri suunnista ja tilamme ovat sopivasti tien vieressä helposti löydettävissä.

Kesäkuussa lopussa saimme tilan käyttöömme, ja siittä alkoi liikkeemme laitto meidän näköiseksemme.

1.7. aloitimme virallisesti yrittäjinä, ja melkein kuukauden verran olemme saaneet maistaa sitä tulevaa elämäämme, ja hienolta tuntuu! Tässä työssä on parasta itsensä toteuttaminen, monipuoliset työpäivät ja uuden oppiminen ja kehittäminen. Jokaista työpäivää odottaa innolla, eikä työtiloista malttaisi pysyä poissa. Pian edessä onkin isot etapit: nettisivujen ja -kaupan julkaisu, ja liiketilan avajaiset. Niiden eteen onkin paiskittu kovasti töitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *